Lönekartläggning - Lönekartläggningen
 
 
 

Lönekartläggning

Lönekartläggning ger er som arbetsgivare en tydlig överblick över organisationens lönestruktur. Låt oss på Azets hjälpa er. 

Kontakta oss

 

iStock-692292412.jpg

Upptäck, åtgärda och förhindra osakliga löneskillnader

Syftet med lönekartläggning är att upptäcka, åtgärda och förhindra osakliga löneskillnader. Skillnaderna är osakliga om de har ett direkt eller indirekt samband med till exempel kön, etnisk tilhörighet, och religion.

Att upprätta en handlingsplan för jämställda löner är ett lagstadgat krav för arbetsgivare med tio eller fler anställda. I handlingsplanen redovisas resultatet av lönekartläggningen.

Hur kan vi använda resultatet? 

Resultatet av lönekartläggningen kan användas som ett personalpolitiskt underlag för frågor rörande lönesättning, lönerevision, lönespridning, rekrytering, kompetensutveckling, arbetsmiljöfrågor och mångfaldsarbete. 

Ni kan även enkelt budgetera era lönekostnader samt beräkna lönekostnader vid till exempel planerad företagsexpansion. Att göra lönekartläggningar regelbundet bidrar även till att ni som arbetsgivare blir trovärdiga.

team_working_on_computer_190225_blogg.jpg

Lönekartläggning i sju steg

Vi har marknadens bredaste utbud av rådgivningstjänster 

Se ett axplock av de tjänster vi erbjuder:

Fler tjänster

Vill du veta mer om lönekartläggning och hur vi kan hjälpa er?

Fyll i formuläret så kontaktar vi er snarast.

Ja tack, vänligen hantera min förfrågan. Jag är informerad om att Azets tar emot och sparar mina personuppgifter enligt Azets integritetspolicy

Jag vill ta emot Azets nyhetsbrev, information om tjänster och inbjudningar. Jag kan välja att avprenumerera när som helst.