top banner image
 
 
 

Enkelt och molnbaserat resursplaneringssystem för företag

Business Central – allt-i-ett-lösningen för företags resursplanering

Microsoft Dynamics 365 Business Central är den optimala digitala molnbaserade ERP-lösningen för din verksamhet

Med Microsofts molnbaserade affärssystem Business Central kan små till medelstora företag säkerställa kontinuitet i verksamheten. Här kan du automatiskt kombinera system och processer för att hantera ekonomi, försäljning, service och verksamhetsdrift, samt ansluta till tredjepartsprogram för exempelvis lönehantering, banktjänster, CRM eller branschspecifika system.

Med Business Central får dina anställda enkel tillgång till information, funktioner och affärsprogram precis där behovet uppstår.

Med Business Central får du:

  • Intuitiv plattform med lättanvända funktioner
  • Skalbar och säker molnplattform
  • Massor av funktioner som alltid är uppdaterade
  • Ett system som uppfyller reglerna för datasäkerhet med flera krav

 

 

Product-image-Business-Central-SaaS-800x800-1-1.png

En säker lösning

Business Central använder Azure Active Directory (Azure AD) som autentiseringsmetod, vilken konfigureras och hanteras automatiskt.

  • Tillgängligheten för tjänsten ligger på 99,9 % per månad
  • Om olyckan är framme och data behöver återställas, är failover/målet för återställningstidpunkt (RPO) mindre än 24 timmar.

Vi hjälper dig förbättra din verksamhet

Vårt lösningsorienterade expertteam hjälper dig att ta ditt system och din verksamhet till en helt ny nivå.

Vi kan skapa tillägg runt din Business Central-lösning samtidigt som vi ser till att huvudlösningen går att uppdatera.

Vi har också massor av färdiga komponenter och tillägg som vi kan använda direkt utan att behöva skriva en enda rad med kod.

Product-image-Business-Central-circle-1200x767.png

Förverkliga din vision

Essential eller Premium-licens?

Business Central finns med två olika licenser, Essential och Premium.

Essential fungerar för alla de vanligaste affärsprocesserna och funktionerna som ekonomi, inköp, försäljning, projekt, distribution och lager. De flesta företag klarar sig med denna licens.

Premium-licensen täcker in allt ovan och har dessutom stöd för processer och funktioner för produktion och service.

Software as a service (SaaS)

Systemet fungerar som ”Software as a service” vilket innebär att det ligger i molnet. Därmed kan informationen ständigt och automatiskt hållas uppdaterad. Med SaaS får du snabbare väg från idé till marknad, innovativ funktionalitet och konkurrensfördelar – allt du behöver för att kunna anpassa din verksamhet i takt med att behoven och efterfrågan ändras.

Med SaaS kan du också nyttja Microsofts Power Platform som innehåller massor av färdiga integrationer, appar, verktyg för att analysera och förstå dina data och andra värdeskapande lösningar.

 

Gränsöverskridande lösning

Business Central har stöd för användning i flera olika företag samt internationella verksamheter och uppfyller de rättsliga kraven i olika länder. Lösningen kommer också med flera språkinställningar.

Utveckla och förändra din affärsverksamhet med Microsofts Power Platform

Business Central är helt integrerat med Office 365, alltså Outlook, Word, Excel och PowerPoint, vilket gör att Office 365-användare känner sig hemma i miljön.

Microsofts Power Platform är en intuitiv, utbyggbar plattform med low code-verktyg som hjälper dig att utveckla och förändra din verksamhet.

Du kan analysera dina data via Power BI, bygga lösningar i Power Apps, automatisera processer i Power Automate och skapa intelligenta chattrobotar med verktyget Power Virtual Agents.

Microsoft Power Platform gör det enkelt för användare på alla kunskapsnivåer att samarbeta och bygga smarta och effektiva lösningar i hela organisationen.

 

MC Power Platform-1.png

Rollbaserat användargränssnitt ger många fördelar

Business Central kommer med ett antal färdiga roller som du kan anpassa för att snabbt ge användarna tillgång till information som är relevant för just deras funktion i företaget.

De färdiga rollerna är bland andra revisor, affärsansvarig, varuavsändare, orderhandläggare, produktionsplanerare, säljchef/kundansvarig och administratör.

På flikarna kan du se de viktigaste funktionerna för några av rollerna.

Vi kan även hjälpa dig att anpassa de olika rollerna så att de passar just ditt företags specifika behov.

wallet-3.svg

Ekonomi

Ekonomimodulen innehåller realtidsredovisning och verktyg för att automatisera och minska det manuella arbetet, såsom avstämningar, bokslut och månadsbokslut.

Finansiella rapporter kan genereras direkt från ERP-systemet eller via analysverktyget Microsoft Power BI. Detta minskar avsevärt behovet av Excel och manuell rapportering.

Det går också att komplettera affärssystemet med funktioner för att godkänna leverantörsfakturor och hantera återkommande betalningar. Dessa funktioner ingår i Business Central.

We can complement the ERP with purchase invoice recycling and approval features, which are embedded directly into Business Central.

business-trade.svg

Försäljning och inköp

Förbättra relationen med dina leverantörer och omvandla de bästa offerterna du fått in till beställningar.

Försäljnings- och inköpsmodulen ger en smidig process för offert-order-avtal som minskar antalet manuella fel och ger tydlig information om kunder, leverantörer, försäljningshistorik och kommande uppgifter.

window-pie-graph.svg

Produktion

Produktionsmodulen beräknar och optimerar din tillverkningskapacitet och de resurser som krävs för att optimera produktionen så att ni klarar att tillgodose efterfrågan från kunderna. Det går också att behålla rätt lagerkvantitet genom att automatiskt beräkna dina lagernivåer, ledtider och tidpunkter för ombeställningar.

checklist-pen.svg

Lager

I lagermodulen kan ni optimera lagret så att det fylls på vid precis rätt tidpunkt samt skapa inköpsordrar utifrån försäljnings- och lagerprognoser. Genom att följa produkter och leveranser utifrån lagerlokalernas plats, planritningar och storlek ger denna lösning dig en god överblick över lagerhållningen.

Varför välja Azets?

Azets har levererat Microsoft Dynamics-system sedan 2001 och är en av Nordens största leverantörer av Business Central.

Vi är specialiserade på implementeringar på den nordiska marknaden och i Sverige, Norge, Danmark och Finland har vi drygt 100 ERP-specialister.

För att den expertis och de lösningar vi erbjuder våra kunder ska vara i absolut toppklass har vi ett nära samarbete med Microsoft.

Vårt omfattande branschkunnande och goda förståelse för våra kunders verksamheter och behov har resulterat i flera långa kundsamarbeten.

Vi sätter en ära i att kunna genomföra projekten inom satt budgetram och tidsplan och vi är stolta över att ha lyckats med detta i en lång rad projekt.

Våra tjänster för löpande underhåll omfattar allt inom resursplanering (ERP) så vi ser till att dina IT-chefer kan sova gott om natten och fokusera på annat.

Det är lätt att nå oss och vi svarar snabbt för att din ERP-lösning alltid ska vara igång.

Löpande underhåll med Azets Continuous Services

Syftet med Azets Continuous Services är att jobba proaktivt och strukturerat och att snabbt och effektivt kunna lösa era ärenden.

Med vår tjänst Övervakning och support får du som kund snabb hjälp och slipper onödigt krångel vid eventuella problem med applikationerna.

För att proaktivt underhålla lösningen och säkerställa att systemet fungerar erbjuder Azets tjänsten Continuous Services – dvs. löpande underhåll.

För att undvika fel är det viktigt att uppdatera lösningarna. Därför tillsätter Azets alltid ett särskilt team med ansvar för att sköta ändringar och uppdateringar samt planera för eventuella framtida förändringar i affärsbehovet.

Vi levererar våra tjänster i enlighet med policyerna från ITIL (Information Technology Infrastructure Library) och enligt metodiken i projektledningssystemet Agile/Scrum enligt riktlinjerna för kvalitetsledningssystem.

För att våra kunder ska få en så smidig lösning som möjligt kan Azets även fungera som samordnare för kundernas tredjepartslösningar.

Product-image-Business-Central-Continuous-services-1000x1000.png

Använder du för närvarande Microsoft Dynamics NAV eller Business Central, men tycker inte att din nuvarande leverantör uppfyller förväntningarna?

_0060_shutterstock_667716418.jpg

Ibland möter vi kunder med ...

  • ... ett system som inte implementerats fullt ut
  • ... användare som tycker att systemet är komplicerat och svårt att använda
  • ... system som är tekniskt föråldrade
  • ... en nuvarande leverantör som inte har de resurser som krävs för att utveckla systemet och verkligen ge adekvat stöd åt verksamheten.

I så fall är det fullt möjligt att byta partner, så att underhållet, utvecklingen och licenshanteringen av ditt system förs över till Azets. Med hjälp av vårt lösningsorienterade team kan vi ge dig allt stöd du behöver för att kunna dra nytta av systemets fulla potential.

Vill du ha mer information om hur du kan byta leverantör för Business Central?

 

Läs mer

Related videos

 

Kontakta oss

Azets har lång erfarenhet av att leverera tjänster inom redovisning, lön, skatt och rådgivning - både digitalt och på plats hos er.

Som den ledande nordiska leverantören ser vi till att optimera ert företag och ge er mer tid till er kärnverksamhet. Vi hjälper företag i alla alla storlekar och brancher nå sina mål. Kontakta oss här i formuläret för mer information om hur vi kan hjälpa ert företag.

Fyll i formuläret om du vill ha mer information

Vi kontaktar dig så snart som möjligt.

Ja tack, jag vill ta emot Azets nyhetsbrev, information om tjänster och inbjudningar. Jag kan när som helst avprenumerera från kommunikation från Azets. Jag kan läsa mer om hur Azets behandlar mina personuppgifter i Azets integritetspolicy.