Dokumentskanning
 
 
 

Dokumentskanning

Vi vet hur man effektivt digitaliserar arkiv genom skanning med dokument i en mängd olika format och råmaterial.

 

cog-double-1.svg

Överlåt hela skanningsprocessen till en partner som Azets Document Solutions med lång och gedigen erfarenhet

 

clock-2.svg

Vi skannar snabbt och effektivt

 

network-mobile-phone.svg

Låt alla era dokument bli tillgängliga digitalt omgående

manworkingattablet_750x600.jpg

 

 • Våra experter på Azets Document Solutions kan hjälpa er att skanna det mesta som behöver digitaliseras hos er.

 

 • Mycket av informationen i ert råmaterial kan troligen fångas upp med OCR-teknik.

 

 • Vår tjänst kan också omfatta logistik genom till exempel hantering av ert arkiv såsom upphämtning, arkiv- och arkivtjänster men också vid behov destruktion enligt branschstandard.
Läkemedelsförsäkringar logga
”Azets har genom åren på ett säkert, snabbt och effektivt sätt hjälpt oss med digitalisering av våra skadeakter. Eftersom det handlar om känsliga personuppgifter är det otroligt viktigt att ha en säker, pålitlig och professionell partner på detta område. Vi kan varmt rekommendera Azets för den här typen av uppdrag”
Anders Hultman, Vice VD, Skadechef Svenska Läkemedelsförsäkringen AB
Baptistsambundet logga
Vi har under några år anlitat Azets för skanna ett bildmaterial på ca 36.000 bilder. Dessa bilder ska bli digitalt sökbara. Azets har jobbat på ett mycket seriöst sätt och har en mycket god kvalitet och standard på sitt arbete. Vi är imponerade av detta arbete som har flutit på utan några friktioner. Som kund är vi mycket nöjda med både kvalitet på arbetet och på prissättningen för dessa tjänster.
Sören Carlsvärd, Svenska Baptistsamfundet

Skräddarsydd effektivisering

Azets Document Solutions erbjuder digitaliseringstjänster genom skanning av dokument och arkiv där vi utgår från det enskilda företagets eller organisationens behov och hittar den lösning som passar er bäst. Våra kunder finns inom en mängd olika branscher såsom hälso- och sjukvård, medicin, försäkring, finans, konsulter, kyrkor, muséer och olika typer av organisationer, myndigheter, regioner, kommuner och statliga samt privata företag. Vi arbetar hela tiden med att göra våra tjänster bättre och utvecklar dem för att kunna anpassa dem för varje enskild kund och behov.

 

Våra skanners fångar upp allt (nästan)

I vår produktion använder vi utrustning för digitalisering genom skanning med den modern teknologin och programvara för till exempel OCR (optisk textigenkänning). Denna väl etablerade process som Azets Document Solutions arbetar efter underlättar för en korrekt skanning och effektiv tolkning inför den fortsatta registrering genom indexering eller namngivning av arkivmaterial. Vi arbetar med olika råmaterial som handskriven text och tryckta symboler i gamla sjukhusliggare till streckkoder, kryssrutor och siffror i moderna enkät dokument som exempel.

I ett typprojekt hos Azets Document Solutions där vårt uppdrag är att digitalisera fysiska handlingar och dokument eller vid implementering av ett e-arkiv följer vi en väl utvecklad process för att säkerställa en rad parametrar, ansvarsområden och beslutspunkter vilket har målet att strukturera arbetsmetoder och säkerställa kvalitetsnivåer samt kontrollpunkter. Alla kundprojekt startar med ett uppstartsmöte där arbetsformer och målsättningar definieras och avtalas. Kontinuerligt under projektet eller uppdraget dokumenterar och följer vi upp kvalité och överenskomna parametrar/SLA’er för att leverera på detta. Behöver justeringar göras har vi en nära dialog med er som kund för bästa och snabbaste resultat.

Här är några av alla de dokumenttyper och format vi har hanterat genom skanning och digitalisering:

 • Fakturor, såväl papper som PDF via mejl men också e-fakturor
 • Pensionsfondsblanketter
 • Försäkringsblanketter
 • Presentationsbilder
 • Ritningar, från A5 till förlängda A0
 • Mikrofilmer av olika typ
 • Mikrofiche av olika typ
 • Antika tryck och affischer
 • Bibliotekskort och kortkataloger
 • Kartor
 • Fotografier
 • Diabilder och negativ, diabildsramar
 • Böcker och gamla liggare
 • Ordrar
 • Patientjournaler och restjournaler
 • Ansökningshandlingar i olika typer och format
 • Korrespondens av olika typer
 • med mera

Azets Document Solutions tjänster syftar till att tillgängliggöra information effektivt och vara stödjande i utvecklingen av era arbetsprocesser så ni kan känna er trygga i att ni får bästa resultat samtidigt som er personal kan fokusera på viktigare arbetsuppgifter. Azets Document Solutions är experter på datafångst och konvertering av information till digitala format och med vår gedigna erfarenheten tar vi hand om de olika typer av dokument som tar upp plats på ert kontor eller i era arkiv.

Vanliga frågor

Vad är OCR (Optical Character Recognition)?

OCR-funktionen används vid skanning och är en programvara för textigenkänning. Den har skapats speciellt för att kunna fånga upp allt på det skannade pappret, från handskriven text till kryssrutor. Vid digitaliseringen ser programvaran till att all information bevaras i sin helhet med viss reservation för gammal text eller typsnitt samt handskriven text som kan vara svårtydd .

Hur lång tid tar det att digitalisera vårt arkiv?

Det beror på hur stort arkivet är förstås, men när alla dokument väl har organiserats och processer samt rutiner har anpassats efter era behov och krav är själva produktionsprocessen ganska enkel.. Vår erfarenhet är att projekt för digitalisering av lite större arkiv kan omfatta många månader, beroende av logistik, krav på tillgänglighet av råmaterial under projekttiden samt exempelvis efterbearbetning av råmaterial som destruktion eller returnerande beroende på bevarandekrav. Ofta är inte tidsfaktorn avgörande utan slutprodukten, det digitaliserade materialet måste hålla högsta kvalité, vara granskat och godkänt. Detta är Azets Document Solutions stora fördel genom att vi alltid sätter kvalitén främst, för att bevarande för framtiden ska kunna säkerställas.

Vill du veta mer? Kontakta oss via telefon eller kontaktformuläret nedan

Telefon  
Fagersta +46 76 765 39 88
Uppsala  +46 72 063 55 59
Sälj Michael Palmaer  +46 76 765 02 05 


Huvudkontor/Produktion/Besöksadress
Azets Document Solutions AB
Kristiansbergsvägen 17
737 30 Fagersta

Produktion
Azets Document Solutions AB
Vaksala-Eke 67
755 94 Uppsala

Ja tack, vänligen hantera min förfrågan. Jag är informerad om att Azets tar emot och sparar mina personuppgifter enligt Azets integritetspolicy

Jag vill ta emot Azets nyhetsbrev, information om tjänster och inbjudningar. Jag kan välja att avprenumerera när som helst.