Hald & Tesch Brand AB kundberättelse
 
 
 

Ökad stabilitet och kvalitet i lönefunktionen

Kundberättelse

Läs om hur Azets hjälper Hald & Tesch Brand AB med löneadministrationen

“Azets ger oss stabilitet eftersom vi har ett helt löneteam att tillgå. Det har vi ju inte råd att ha själva.”

Sedan man valt att lägga ut löneadministrationen till Azets upplever Pär Hedlund, ekonomichef på Hald & Tesch Brand, att det har blivit mer ordning och reda. Med ett helt löneteam som backup försvann personberoendet vilket har lett till ökad stabilitet och kvalitet i administrationen.

Tidigare hade företaget provat att både hantera lönerna själva samt att outsourca lönerna till en mindre konsultfirma. Båda lösningarna blev väldigt personberoende samt att det ofta kunde uppstå fel i lönerna vilket ledde till missnöje bland medarbetarna. Den dåvarande ekonomichefen behövde hitta en annan lösning och valde då att fortsätta ha lönearbetet outsourcat, men till ett större konsultföretag för att minska sårbarheten.

 Löneservice Hald & Tesch Brand

Pär Hedlund, ekonomichef Hald & Tesch Brand

– När jag började på företaget som ekonomichef hade min företrädare precis bestämt att vi skulle byta från den lilla lönekonsultfirman till att ta hjälp från Azets, säger Pär Hedlund. Jag kom in mitt i överlämningen och var livrädd. Inför första lönen tänkte jag “undrar om det blir någon lön”. Men det gick fantastiskt bra tack vare alla involverade. Överlämningen fungerade verkligen femstjärnigt. Azets ger oss stabilitet eftersom vi nu har ett helt löneteam att tillgå, och det har ju inte vi råd att ha själva.

Vad ingår i tjänsten?

Azets hjälper till med löneadministrationen där uppgifter som reseräkningar, traktamenten, tidrapporter, friskvård och provisioner ingår - något som ibland kan vara rätt krångligt enligt Pär själv.

– Vi har rätt stökiga löner med mycket att hålla reda på, till exempel har vi tre olika provisionssystem och vi får hjälp med att se till att det blir korrekt, säger Pär. Även om underlaget kommer från mig så är det viktigt att det blir rätt - eftersom en stor del av lönen är rörlig. I min roll som ekonomichef ingår även en del HR-arbete och jag kan få hjälp med rådgivning kring personalfrågor. Med Azets får vi ordning och reda och ett bra bollplank.

Hur fungerar samarbetet mellan dig och Azets?

– Samarbetet mellan mig och vår konsult är toppklass, jag har inte en fundering på att byta leverantör, säger Pär. Det är aldrig några fel när den definitiva lönen går iväg. Man har lärt känna varandra och vet hur och vad vi ska leverera och har tillsammans hittat former för detta. Vår konsult är duktig på att ge mig information om nya regler som är bra att veta om.

Hur fungerar det att arbeta i kundportalen Azets Cozone?

– I och med GDPR får vi inte kommunicera via mejl utan all dataöverföring och kommunikation mellan mig och Azets sker via kundportalen, säger Pär. Jag rapporterar in reseräkningar, tidrapporter och provisioner. Jag jobbar väldigt mycket med Cozone och tycker att det fungerar bra och är användarvänligt.

Är ni nöjda med tjänsten? Varför?  

– Azets konsulter är proaktiva och informerar om saker som är bra att veta om, till exempel nya lagar och regler, säger Pär. Azets kommer och föreslår vad man ska göra, det är mycket uppskattat. En positiv förändring är att innan Azets kom in i bilden var det mycket gnäll från våra medarbetare eftersom det var mycket som kunde bli fel i lönehanteringen. Men nu har det vänt till en jättepositiv stämning kring lönerna från vår personal.

 

HT-Logo_HT.jpg

 

Om Hald & Tesch Brand
Hald & Tesch Brand AB är en helhetsleverantör inom brandsäkerhet. Företaget grundades 1875 och har jobbat med brandsäkerhet sedan 1950-talet. De är verksamma över hela landet med huvudkontor i Skarpnäck i Stockholm. Totalt består företaget av ca 50 anställda, varav drygt 20 tekniker som åker runt och servar och underhåller brandsäkerheten ute hos företag.

 

 

Läs mer om Azets tjänster

Löneadministration

Redovisning

Interim

HR

Läs fler kundberättelser

KundreferensEllevio-logo.jpg

"Vi var ute efter en kostnadseffektiv lösning och tittade på helheten. Det var viktigt för oss att kunna jacka in i någon annans processer och inte behöva uppfinna hjulet själva."

★★★★★ 

Läs artikeln här

KundreferensGedeon_Richter_200x120.png

"För oss är det också avgörande att det alltid finns någon på plats och ger service, även i semestertider."

★★★★★

Läs artikeln här

Låt Azets hjälpa er med lön och redovisning

Outsourcing ekonomi

Modernisera ekonomiavdelningen

Lägg över hela eller delar av ert ekonomiarbete till Azets. Vi vet hur den nya tidens ekonomifunktion bäst bedrivs för att möta de utmaningar som ekonomichefer tampas med. 

Se våra redovisningstjänster

Löneadministration

Intresserad av lönehantering?

Vi hjälper svenska och internationella företag med allt inom lön och HR i Norden. Vi erbjuder lönehantering, rådgivning, bemanning och outsourcing av hela HR- och lönefunktioner. 

Läs mer om lönehantering

Ta kontakt med oss

Hör av dig till oss så berättar vi gärna mer om hur vi kan hjälpa ert företag.

Ja tack, vänligen hantera min förfrågan. Jag är informerad om att Azets tar emot och sparar mina personuppgifter enligt Azets integritetspolicy

Jag vill ta emot Azets nyhetsbrev, information om tjänster och inbjudningar. Jag kan välja att avprenumerera när som helst.