top banner image
 
 
 

Gedeon Richter

Kundberättelse

"För oss är det också avgörande att det alltid finns någon på plats och ger service, även i semestertider." Läs intervjun med Joseph Anzalone, ekonomichef på Gedeon Richter, där han berättar om samarbetet med Azets.

Kontakta oss

Gedeon Richter sökte en leverantör med erfarenhet av att jobba nordiskt

Gedeon Richter är Ungerns största läkemedelsbolag. Sedan företaget startade sin nordiska verksamhet 2012 har man valt att outsourca ekonomifunktionen och lönerna till Azets.

Bättre kontroll samt experthjälp

Gedeon Richter sökte en smart och flexibel lösning för hantering av företagets ekonomi, löner och rapportering i Norden. Att sköta det dagliga löne- och bokföringsarbetet lokalt samtidigt som den nordiska samordningen skulle hanteras hade inneburit både en stor arbetsinsats, rekrytering av personal och investeringar i it-lösningar.

 

Kundreferens

Joseph Anzalone, ekonomichef, Gedeon Richter

Dessutom behövde anpassningar till moderbolagets redovisningsstandarder göras. Att välja en outsourcingleverantör med erfarenhet av att jobba nordiskt blev därför ett självklart val för Joseph Anzalone, ekonomichef på Gedeon Richter.

- Anledningen till att vi valde just Azets att samarbeta med var möjligheten att få den avlastning vi behöver samt tryggheten med att allt går korrekt till i alla länder, säger Joseph Anzalone.

- Vi får experthjälp från Azets lokala konsulter i respektive nordiskt land. Lösningen gör även att vi slipper rekrytera fler medarbetare till ekonomiavdelningen och att säljkåren på fältet sparar tid på rapportering så att deras fokus kan ligga på säljarbetet.

Skillnader i de olika länderna

- Det finns ju otaliga små skillnader mellan de nordiska länderna, särskilt när det gäller regler kring löner och avgifter. Därför behöver jag direktkontakt med Azets experter i varje land, menar Joseph Anzalone. En särskild utmaning har varit att ”översätta” ekonomisk rapportering och bokslut (månads- kvartals- och årsvis) till det börsnoterade ungerska moderbolagets redovisningsstandard.

Här har Azets skapat mallar för automatisk konvertering av uppgifter från det svenska ekonomisystemet till Excelfiler med rätt format och uppställning. Informationen kan sedan enkelt Gedeon Richter sökte en leverantör med erfarenhet av att jobba nordiskt skickas vidare till den centrala ekonomiavdelningen i Ungern.

- Det här är ett bra exempel på att vi inte bara samarbetar kring det löpande, utan också gör gemensamma projekt där jag har stor nytta av Azets expertis inom lön och ekonomi, säger Joseph Anzalone.

"Jag gillar att Azets system är så flexibla. Senast gjorde jag bokslutet online från Florida. För oss är det också avgörande att det alltid finns någon på plats och ger service, även i semestertider."

 

Smidig redovisning och attestering

Eftersom den nordiska ekonomifunktionen enbart består av ekonomichefen Joseph Anzalone så är smidiga och effektiva processer viktiga. Leverantörsfakturor scannas till exempel in av Azets som sedan attesteras digitalt av Joseph som därefter betalas ut i respektive land.

De dagliga uppgifterna sköts med färdiga arbetsflöden för exempelvis bokföring, lönespecifikationer och rapporter i den molnbaserade kundportalen Azets Cozone. De anställda på fältet använder också portalen för att redovisa tid, resor och utlägg från sina egna datorer och mobiler.

- Den tillgängliga och användarvänliga lösningen gör arbetet med redovisning och rapportering smidigt, även för de som inte är ekonomer”, berättar Joseph. -

Jag gillar att Azets system är så flexibla. Senast gjorde jag bokslutet online från Florida. För oss är det också avgörande att det alltid finns någon på plats och ger service, även i semestertider.

Närmast på tur i samarbetet står införande av rutinerför att hantera ytterligare ett land, Island.

 

Gedeon_Richter_200x120.png

 

Om Gedeon Richter
Gedeon Richter är Ungerns största läkemedelsbolag.

 

Läs mer om Azets tjänster

Löneadministration

Redovisning

Interim

HR

Läs fler kundberättelser

Tobii_Logo.jpg

''Vi valde att lägga ut våra löner i ett tidigt skede för att vi ville fokusera på vår verksamhet.''

★★★★★ 

Se filmen här

Corinne_fujifilm.jpegFujifilm_logo.jpg

''Vi kommer aldrig ta hem lönerna, det finns ingen anledning att göra lönerna själva. Man ska vara experter som Azets om man ska hantera lön.''

★★★★★ 

Läs artikeln här

Låt Azets hjälpa er med lön och redovisning

Outsourcing ekonomi

Outsourca processer inom ekonomi 

Lägg över hela eller delar av ert ekonomiarbete till Azets. Vi vet hur den nya tidens ekonomifunktion bäst bedrivs för att möta de utmaningar som ekonomichefer tampas med. 

Outsourcing redovisning

Löneadministration

Outsourca lönerna

Vi hjälper svenska och internationella företag med allt inom lön och HR i Norden. Vi erbjuder löneadministration, rådgivning, bemanning och outsourcing av hela HR- och lönefunktioner. 

Outsourcing av löner

Ta kontakt med oss

Hör av dig till oss så berättar vi gärna mer om hur vi kan hjälpa ert företag.

Ja tack, vänligen hantera min förfrågan. Jag är informerad om att Azets tar emot och sparar mina personuppgifter enligt Azets integritetspolicy

Jag vill ta emot Azets nyhetsbrev, information om tjänster och inbjudningar. Jag kan välja att avprenumerera när som helst.