Anställningsavtal
 
 
 

Anställningsavtal

Ett anställningsavtal är ett avtal som reglerar de rättigheter och skyldigheter som finns mellan företaget och medarbetaren.
 

Anställningsavtal - ett juridiskt intyg för en anställning

För att undvika osäkerhet och missförstånd i en överenskommelse om anställning är det lämpligt att skapa ett anställningsavtal där arbetstagare och dennes framtida chef har kommit överens inför en anställning. Det är brukligt men inte ett lagkrav att avtalet signeras av båda parter för att bekräfta villkoren, även om det torde anses vedertaget.

Medarbetaren har rätt att få en skriftlig bekräftelse på sina anställningsvillkor, och det ska arbetsgivaren lämna inom en månad från anställningens början. Den bekräftelsen ska innehålla information om exempelvis första anställningsdag, arbetstider och lön.

Kontakta oss

checklist-pen.svg

Har ni en mall för anställningsavtal?

En färdig mall för anställningsavtal underlättar och snabbar upp administrationen inför anställning. Mallen säkerställer också att de arbetsvillkor ni som arbetsgivare erbjuder alltid finns med. Azets har lång erfarenhet av just framtagning samt implementation av nya anställningsavtal och mallar - kontakta oss idag!

 

Azets kan hjälpa er med följande gällande anställningsavtal:

  • Utveckling av en eller flera avtalsmallar anpassade för exempelvis LAS och gällande kollektivavtal
  • Genomlysning av befintliga anställningsavtal
  • Upprätta enskilda anställningsavtal
  • Rådgivning kring överenskommelser vid anställning eller förändring av anställning
  • Design och utformning av avtalsmallar som passar ert varumärke

 

Redovisning

Man kan läsa sig till mycket men att prata med någon som vet är bättre.

Ta kontakt med oss via formuläret nedan så återkommer vi snarast möjligt!

Ja tack, vänligen hantera min förfrågan. Jag är informerad om att Azets tar emot och sparar mina personuppgifter enligt Azets integritetspolicy

Jag vill ta emot Azets nyhetsbrev, information om tjänster och inbjudningar. Jag kan välja att avprenumerera när som helst.