Omron kundberättelse
 
 
 

Omron

Kundberättelse

Azets hjälper Omron Electronics med redovisning och lönehantering i Sverige. Läs mer om samarbetet här.

Tidigt under 2018 behövde Omron Electronics i Finland en skatteansvarig för Sverige och med det även juridiskt stöd för att säkerställa att svensk lag följs. Utifrån detta behov föddes samarbetet med Azets Sverige. Päivi Saarikoski, Nordic Compliance Manager på Omron Electronics i Finland ser hur Azets underlättar Omron Electronics arbete i Sverige.

Azets ansvar som representant för Omron Electronics innefattar bland annat årsredovisning, kontrolluppgifter, arbetsgivardeklarationer och skattekontot - ett konto för att betala företagsskatt, arbetsgivaravgifter samt när moms dras bort.

Azets ser till att alla uppgifter skickas in till svenska Skatteverket och kommunicerar kontinuerligt med de svenska myndigheterna. Azets ger även Omron Electronics rådgivning i skatt - och redovisningsfrågor samt tar hand om löneadministrationen för Omron Electronics anställda i Sverige. 

Päivi Saarikoski är Nordic Compliance Manager på Omron Electronics Oy i Espoo, Finland och arbetar regelbundet och nära med Azets.

 

Vad hade Omron Electronics för utmaningar innan ni kontaktade Azets?

Som en utländsk person kunde jag inte ha ett svenskt personnummer, vilket ledde till att jag inte kunde använda e-tjänsterna hos svenska Skatteverket. Att deklarera och rapportera med pappersdokument var en långsam process, och vi behövde även rådgivning kring svenska skattelagar.

 

Vilka uppgifter hjälper Azets er med idag?

Vi gav Azets en fullmakt att rapportera till Skatteverket åt Omron Electronics. På månadsbasis skickar jag momsdeklaration, EG-försäljningsrapport och arbetsgivaravgift till vår kontakt på Azets som skickar in uppgifterna digitalt till Skatteverket. Vi anlitade även Azets för lagstadgad rapportering och skatteåterbäring vilket blev utarbetat av en ekonomichef på Azets.

 

Vilket värde har samarbetet gett Omron?

Vårt team är litet, så detta samarbete frigör mycket tid för andra områden. Vi känner oss även trygga med att vårt företag följer svenska lagar och normer. Jag skulle säga att det viktigaste resultatet av Azets tjänster är att vi följer svenska skattelagar.

 

Hur uppfattar du stödet och tjänsterna från Azets?

Jag kan bara uttrycka min åsikt gällande redovisningstjänsterna, som jag tycker är snabba och vänliga. Kommunikationen fungerar perfekt på engelska. På lönesidan använder vi även Azets kundportal Cozone. Den är enkel att använda och är ett effektivt sätt att få chefers godkännande av frånvaro och utlägg.

omron_logo.png

Om Omron Electronics

Omron grundades i Japan 1933, och är världsledande inom industriell automation. Omron Electronics huvudkontor ligger i Kyoto, Japan. Företagsgruppen har mer än 37 000 anställda i 36 olika länder.

Läs mer om Azets tjänster

Löneadministration

Redovisning

Interim

HR

Läs fler kundberättelser

KundreferensGedeon_Richter_200x120.png

"För oss är det också avgörande att det alltid finns någon på plats och ger service, även i semestertider."

★★★★★ 

Läs artikeln här

KundreferensEllevio-logo.jpg

"Vi var ute efter en kostnadseffektiv lösning och tittade på helheten. Det var viktigt för oss att kunna jacka in i någon annans processer och inte behöva uppfinna hjulet själva."

★★★★★

Läs artikeln här

Låt Azets hjälpa er med lön och redovisning

 

Löneadministration

Outsourca lönerna

Vi hjälper svenska och internationella företag med allt inom lön och HR i Norden. Vi erbjuder löneadministration, rådgivning, bemanning och outsourcing av hela HR- och lönefunktioner. 

Outsourcing av löner

Outsourcing ekonomi

Outsourca processer inom ekonomi 

Lägg över hela eller delar av ert ekonomiarbete till Azets. Vi vet hur den nya tidens ekonomifunktion bäst bedrivs för att möta de utmaningar som ekonomichefer tampas med. 

Outsourcing redovisning

Vill du veta mer om våra tjänster? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Ja tack, vänligen hantera min förfrågan. Jag är informerad om att Azets tar emot och sparar mina personuppgifter enligt Azets integritetspolicy

Jag vill ta emot Azets nyhetsbrev, information om tjänster och inbjudningar. Jag kan välja att avprenumerera när som helst.