Här är genvägen i moderniseringen av ekonomi- och lönefunktionen

Framtidens ekonomi- och lönefunktion | 09.09.2019

av Azets Sverige

Sveriges ekonomichefer lider av tids- och resursbrist och kämpar med att bygga proaktiva och värdeskapande ekonomifunktioner. Det visar Azets undersökningar. Samtidigt är ekonomicheferna skeptiska till att ta hjälp av en outsourcingleverantör – fastän det skulle hjälpa företagen att bli mer framgångsrika.

 

Sveriges ekonomiavdelningar är mitt uppe i ett omvälvande skifte som till stor del beror på en snabb teknikutveckling och ökad global konkurrens. Det traditionella ekonomiarbetet håller på att försvinna och kraven från verksamheterna att ställa om till proaktivt och strategiskt affärsstöd ökar.

Azets undersökningar visar dock att Sveriges ekonomichefer endast kommit halvvägs på förändringsresan mot att bli en mer modern, strategisk och proaktiv ekonomifunktion. Tidsbrist och ledningens prioriteringar är ofta två avgörande faktorer till att ekonomifunktionen inte kommit så långt som man önskar.

Vill du läsa hela resultatet av undersökningarna? Ladda ner vår rapport

Trots stora utmaningar i sitt förändringsarbete är det få som tar hjälp utifrån. Ofta beror det på att ekonomicheferna saknar inblick i vad det faktiskt innebär att arbeta tillsammans med en outsourcingleverantör och vad en outsourcingleverantör kan hjälpa till med.


Vill du läsa hela artikeln? Ladda ner vår kostnadsfria guide nedan:

imageho0vh.png

Ladda ner vår fullständiga guide för att se hur ni kan modernisera er ekonomi- och lönehantering redan idag.

Hämta guiden här

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ha nyheter som denna direkt i din inkorg? Prenumerera på Azets månatliga nyhetsbrev här.

Ja tack, jag vill ta emot Azets nyhetsbrev, information om tjänster och inbjudningar.

Jag är informerad om att jag kan läsa mer om hur Azets behandlar mina personuppgifter i Azets integritetspolicy. Jag kan när som helst göra ändringar i min prenumeration eller avprenumerera från kommunikation från Azets.

post author

Om författaren Azets Sverige

Azets producerar artiklar och nyheter som hjälper dig och ditt företag att arbeta smartare inom ekonomi, lön & HR.