Kristider - vilket ansvar har styrelsen?
 
 
 

Kristider - vilket ansvar har styrelsen?

Detta webinar har redan ägt rum

 

Välkomna till Azets webinar om styrelsens ansvar och kontrollbalansräkningen

Att driva aktiebolag i tider av coronapandemin innebär för många företag stora utmaningar även om det finns möjligheter att ta del av regeringens stödpaket. Trots att bolagets delägare endast ska riskera satsat kapital, och styrelsen på årsstämman ofta beviljas ansvarsfrihet, finns det en hel del att tänka på för att att skyddet ska gälla.

Ett företag som går med förlust i sådan omfattning att det egna kapitalet understiger halva aktiekapitalet är skyldig att upprätta en kontrollbalansräkning. Görs inte det, eller om det egna kapitalet inte återställs i sin helhet inom en viss tid, kan styrelsen bli personligt betalningsansvarig för bolagets skulder.

Det finns en hel del att tänka på vad gäller kontrollbalansräkningen. På detta kostnadsfria webinar hjälper vi till att reda ut begreppen och berättar hur ni kan minska riskerna. Johan Nilsson och Torbjörn Bygdén, experter och rådgivningskonsulter inom Accounting på Azets, delar med sig av sina kunskaper.

Genom att delta på videomötet får ni bland annat lära er mer om kontrollbalansräkningen, vad styrelsen behöver bevaka och upprätthålla samt vad som händer om detta misslyckas.


Johan N

Johan Nilsson
Redovisningsexpert, Konsultchef

Torbjorn

Torbjörn Bygdén
Dept. Manager International Services