top banner image
 
 
 

Framtiden är ljus för nordiska små och medelstora företag

enligt Azets SME-barometer

Hämta rapporten

 

Azets, som erbjuder företag tjänster inom ekonomi, lön och HR, publicerade den 10 augusti 2021 sin första SME-barometer. Det är en undersökning bland små och medelstora företag i Norden och Storbritannien. Resultatet visar en positiv framtidsbild vad gäller utsikterna för ekonomisk återhämtning framöver.

Några av resultaten från undersökningen:

  • Små och medelstora företag är generellt sett optimistiska i fråga om den ekonomiska återhämtningen, både för nationen och vad gäller det aktuella företaget.

  • Enligt undersökningen förväntar sig nästan två tredjedelar (64 %) av företagen ökad omsättning och drygt hälften (54 %) förväntar sig högre vinster det närmaste året.  

  • 60 % av företagen i undersökningen planerar att anställa mer personal under de närmaste 12 månaderna. 

  • 56 % av företagen i undersökningen säger att de tänker genomföra investeringar i bolaget det kommande året. 

I undersökningen intervjuades 760 ledare i Norden och Storbritannien på företag med en omsättning på upp till 60 miljoner euro och / eller maximalt 250 anställda.

June Mejlgard Jensen, VD för Azets i Sverige och Danmark, ger följande kommentar om Azets SME-barometer och de svar som har framkommit:

”Coronapandemin betraktas visserligen fortfarande som ett stort hot, men det är skönt att se att rapporten visar en optimistisk inställning till ekonomin och affärsklimatet i stort. De senaste åren har varit tuffa för de flesta små och medelstora företagen, men nu ser framtiden mycket ljusare ut. Vi möter samma försiktigt positiva och optimistiska inställning när vi talar med kunderna – och det känns bra att resultaten av SME-barometern bekräftar detta!"

Ladda ner rapporten här

Fyll i formuläret så skickar vi rapporten till din e-post

Ja tack, jag vill ta emot Azets nyhetsbrev, information om tjänster och inbjudningar.

Jag är informerad om att jag kan läsa mer om hur Azets behandlar mina personuppgifter i Azets integritetspolicy. Jag kan när som helst göra ändringar i min prenumeration eller avprenumerera från kommunikation från Azets.