Genvägen i moderniseringen av ekonomi- och lönefunktionen
 
 
 

Genvägen i moderniseringen av ekonomi- och lönefunktionen

 

Sveriges ekonomichefer lider av tids- och resursbrist och kämpar med att bygga proaktiva och värdeskapande ekonomifunktioner. Det visar Azets undersökningar. Samtidigt är ekonomicheferna skeptiska till att ta hjälp av en outsourcingleverantör – fastän det skulle hjälpa företagen att bli mer framgångsrika.

Sveriges ekonomiavdelningar är mitt uppe i ett omvälvande skifte som till stor del beror på en snabb teknikutveckling och ökad global konkurrens. Det traditionella ekonomiarbetet håller på att försvinna och kraven från verksamheterna att ställa om till proaktivt och strategiskt affärsstöd ökar.

Azets undersökningar visar dock att Sveriges ekonomichefer endast kommit halvvägs på förändringsresan mot att bli en mer modern, strategisk och proaktiv ekonomifunktion. Tidsbrist och ledningens prioriteringar är ofta två avgörande faktorer till att ekonomifunktionen inte kommit så långt som man önskar.

Vill du läsa hela resultatet av undersökningarna? Ladda ner vår rapport

Trots stora utmaningar i sitt förändringsarbete är det få som tar hjälp utifrån. Ofta beror det på att ekonomicheferna saknar inblick i vad det faktiskt innebär att arbeta tillsammans med en outsourcingleverantör och vad en outsourcingleverantör kan hjälpa till med.


Vill du läsa hela artikeln? Ladda ner vår kostnadsfria guide nedan:

imageho0vh.png

Ladda ner vår fullständiga guide för att se hur ni kan modernisera er ekonomi- och lönehantering redan idag.

Hämta guiden här

 

Man kan läsa sig till mycket. Men att prata med någon som vet är bättre.

Kontakta oss via formuläret eller ring oss på 010-457 50 16 så får du veta mer om hur vi kan hjälpa ert företag.

Ja tack, vänligen hantera min förfrågan. Jag är informerad om att Azets tar emot och sparar mina personuppgifter enligt Azets integritetspolicy

Jag vill ta emot Azets nyhetsbrev, information om tjänster och inbjudningar. Jag kan välja att avprenumerera när som helst.