Så får ni en kostnadseffektiv ekonomi- och lönefunktion
 
 
 

Så får ni en kostnadseffektiv ekonomi- och lönefunktion

Vi hjälper er med ekonomi, lön & HR

 

Azets sänker era kostnader med 25-40%

Allt fler företag inser att outsourcing är den bästa lösningen för att få en kostnadseffektiv och modern ekonomi- och lönehantering som frigör tid till kärnverksamheten.

40procent-besparing-gron.jpg

ROI-lila-2.jpg

Tusentals företag har outsourcat sitt arbete till Azets och vi sänker deras kostnader inom ekonomi- och lönefunktionen med 25-40%. Ofta har deras investering återbetalat sig inom 3-12 månader.

Är outsourcing något för er? Boka gratis förstudie

Intresserad av en gratis förstudie för att få lite mer kunskap och underlag som underlättar beslut gällande er framtida lösning?

Läs mer om gratis förstudie

Så sänker Azets era kostnader

Genom att samarbeta med Azets sänker ni olika kostnader, direkt eller indirekt.

Lägre personalkostnader

Lägre personalkostnader

Behovet av egen personal minskar när ni tar hjälp av Azets och med det följer inte bara lägre lönekostnader utan även kostnader för rekrytering, kompetenshöjning och kontors-
platser. En heltidsanställd använder ca 60 % av arbetstiden på sin kärnuppgift. När ni lägger ut arbetet betalar ni bara för tjänsten som ska utföras.

Lägre IT-kostnader

Lägre IT-kostnader

Azets tillhandahåller de system som behövs för att leverera ekonomi och lön om ni inte vill att vi arbetar i era system. Därmed sänks system-
kostnader och kostnader för drift och underhåll samtidigt som ni säkerställer tillgång till moderna och ändamålsenliga lösningar.

Effektivare processer

Effektivare processer

Eftersom vi har hjälpt tusentals kunder har vi byggt upp en best-practice kring hur arbetet bäst bedrivs. Processerna är standardiserade och graden av digitalisering är hög samtidigt som vi automatiserar arbetsmoment. Som kund “jackar ni in” i vår modell och drar nytta av kostnadseffektiviteten. 

Färre fel i ekonomin

Färre fel

Genom Azets får ni tillgång till ett brett spektrum av expert-
kompetenser och professionella, många gånger auktoriserade, redovisnings- och lönekonsulter.
De arbetar efter ett kvalitetssystem och en metodik med kontrollpunkter som tillsammans gör att risken för kostsamma fel minskar.

Skala upp och ned

Rätt kostym

Med Azets kan ni snabbt "skruva av och på kranen" vid förändringar och slipper perioder med lägre produktivitet där ni sitter med en för stor kostym. På samma sätt kan ni snabbt accelerera vid expansioner utan dyra kortsiktiga lösningar eller produktionsbortfall. Arbetskraften är helt flexibel.

Mer värdeskapande arbete

Mer värdeskapande arbete

Vissa kostnader syns inte direkt i resultaträkningen. Många CFO:er och HR-chefer upplever att de sällan hinner lyfta blicken och jobba proaktivt. Genom att samarbeta med Azets frigörs tid samtidigt som ni får stöd, analyser och verktyg till det värdeskapande arbetet som på sikt ökar lönsamheten.

Läs mer om hur Azets kan sänka era kostnader inom ekonomi och lön med 25-40% 

I den här broschyren kan ni läsa mer om fördelarna med outsourcing av ekonomi- och lönearbetet och hur Azets kan hjälpa er att sänka era kostnader. Tveka inte att kontakta oss om ni har några frågor eller funderingar.

Ladda ner broschyren

kostnadsbesparingar ekonomi och lön

Så lyckas Azets vara ett mer kostnadseffektivt alternativ

Azets är mer kostnadseffektiva än svenska företags ekonomi- och löneavdelningar av flera olika anledningar.

Skalfördelar
Eftersom vi hjälper många kunder - från små företag till stora koncerner - bygger vi upp skalfördelar. Jämfört med enskilda bolag kan vi göra större investeringar i till exempel robotics, AI och utvecklingsprojekt.

Digitalisering & ny teknik
Manuellt arbete driver ineffektivitet och kostnader, se våra exempel nedan. Därför erbjuder vi en hög grad av digitalisering genom både egen systemutveckling och ett nära partnerskap med olika systemleverantörer.

Minskad kostnad per faktura

     Reserakningar-besparing.jpg


Best practice och automation
Genom samarbetet med tusentals kunder har vi lärt oss hur man bäst bedriver en ekonomi- och lönefunktion. Vi har byggt upp en best-practice där processerna är mycket mer effektiva och graden av automation är högre än hos en vanlig ekonomi- och lönefunktion. 

Nearshoring
Många delar i en löne- eller redovisningsprocess är återkommande i sitt utförande, men är ändå svåra att automatisera. Azets har en nearshoringverksamhet i Rumänien dit vi har lagt sådant arbete. Det innebär att kostnaderna för våra kunder blir lägre. I övrigt påverkas inte kunderna då kontroll och kommunikation sker i Sverige där även kontaktpersonerna finns.


Ellevio

Ellevio sökte en kostnadseffektiv lösning

“Som bolag har vi en ganska stark outsourcingstrategi. Vi var ute efter en kostnadseffektiv lösning och tittade på helheten. Azets var helt enkelt det bästa alternativet.”

Anna-Karin Käck, ekonomichef, Ellevio

Läs mer

30 frågor & svar om outsourcing

Har ni också behov av ökad kostnadseffektivitet och därför funderar på outsourcing? I den här guiden svarar vi på de vanligaste frågorna vi stöter på gällande: 

  • Kostnader och vinster
  • Samarbete och kvalitet
  • Kontroll och kommunikation
  • Kompetens
  • Flexibilitet
  • IT

Hämta guiden här

Kostnadseffektivitet guide

Senaste nytt inom bokföring. redovisning, lön
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi ger dig artiklar och nyheter som hjälper dig och ditt företag att arbeta smartare inom ekonomi, lön & HR. 

Prenumerera här

Bokföring, lön, HR webinars
Anmäl dig till webinar

Välkommen att delta på våra kostnadsfria webinars där vi tar upp aktuella ämnen inom ekonomi, lön & HR

Se webinarkalender

Skulle du vilja komma i kontakt med oss? 

Fyll i formuläret så hör vi av oss så snart vi kan, eller ring oss direkt på telefon 010-457 50 16
 
Vi ser fram emot att höra från dig!

Ja tack, vänligen hantera min förfrågan. Jag är informerad om att Azets tar emot och sparar mina personuppgifter enligt Azets integritetspolicy

Jag vill ta emot Azets nyhetsbrev, information om tjänster och inbjudningar. Jag kan välja att avprenumerera när som helst.