LIA Praktikant, system manager, lönekonsult
 
 
 

Från praktikant till System Manager

Martin Olsson valde att köra två LIA-perioder på Azets, och jobbar nu som System Manager hos oss på vårt Malmö-kontor. Läs vår intervju med Martin här.

 

“Azets är som ett bootcamp man aldrig vill lämna”

- Martin Olsson, System Manager, Payroll Malmö

 

Vill du berätta om hur din väg till rollen idag som system manager sett ut?

Tidigare i mitt yrkesliv har jag arbetat mycket natt, bland annat på SOS Alarm. Jag ville ha ett administrativt arbete där det fanns en tydlig koppling till människor och utgick från kontorstider. Då började jag plugga till Lönekonsult i Malmö. 

Jag fick LIA 1 på Azets och var inställd på att göra min första LIA på Azets och sedan prova något nytt. Jag insåg dock att Azets är lyhörda till kunskaper och resurser internt och kom tillbaka till LIA 2. Efter LIA 2 fick jag anställning som lönekonsult. När jag påbörjat min anställning visade jag ett intresse för processer och förbättringar, vilket gjorde att jag snabbt fick bli processansvarig. Utöver det har jag fått förtroende som bla AIR-ambassadör och fått samarbeta med våra kollegor i Rumänien. Jag har även fått möjlighet att prova på att arbeta med implementation, vilket jag insåg inte var för mig och fick då komma tillbaka till mitt gamla team. 

Något jag inte trodde att jag skulle få möjlighet att göra är att arbeta med automatisering och även få programmera i SQL. I dagsläget har jag klivit på en tjänst som system manager. Under mina fyra år har jag fått arbeta med många olika delar och utvecklingsområden. Att jobba på Azets innebär att det aldrig är enformigt, jag trodde att lönearbetet skulle vara väldigt ensamt, men det är inte så inom outsourcing.

"Azets är modern som arbetsgivare, är i ständig förändring och är väldigt bra på att ta hand om sina anställda."

 

Martin Olsson.jpeg

Vad skulle du säga är det bästa respektive det sämsta med att arbeta på Azets?

- Det bästa med att jobba på Azets är att du får gehör för att utveckla idéer och driva igenom förbättring. Det är väldigt högt till tak och finns alltid möjlighet att påverka. Azets är modern som arbetsgivare, är i ständig förändring och är väldigt bra på att ta hand om sina anställda.

- Det sämsta med att vara på Azets är att det aldrig är lugn och ro, här är det högt tempo och som medarbetare måste du ha en mentalitet som gillar ett högt tempo och drivs av förändring.

 

Vad är ditt tips till andra LIA-studenter?

- Fråga mycket och våga ifrågasätt så du kommer till kärnan av dina funderingar, på så sätt kommer du få en bättre röd tråd genom hela ditt lönearbete. Genom att våga fråga så kommer du snabbare förstå, lära dig kollektivavtal och hur de kopplas till lönesystemen. Genom att vara framåt får du en mer helhetsförståelse. På Azets ställer vi krav på LIA-studenter, men det finns också fantastiska karriärmöjligheter för rätt person!

Är du intresserad av att jobba hos oss? 

Hos Azets erbjuds du ett stimulerande arbete i en miljö där det händer mycket, både på kontoret och i företaget. Våra medarbetare har ett högt engagemang och en stark vilja att göra något bra tillsammans. Är du intresserad av att jobba hos oss? Se vilka lediga tjänster som finns ute just nu. 

Se lediga tjänster

business_man_3_dusk.svg